Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

Fenntarthatóság és közösségi cselekvés képzés

2022.09.29

 
Kedves Barátunk!

Téged várunk októberi képzésünkön, ha szeretnél többet tudni arról, hogyan működik fenntarthatóan egy közösség a természettel összhangban!
Gyere el a képzésünkre, ahol a napi gyakorlatban kézzelfoghatóvá tesszük számodra a fenntartható életmódot, megtapasztalod a közösségi együttműködésben rejlő lehetőségeket!
Fenntarthatóság és közösségi cselekvés képzés
Időpont: 2022. október 7-9.
Szállás a csendes, nyugodt környezetben lévő Kunbábonyi Képzési Központunkban 2–3 fős, fürdőszobás szobákban, teljes étkezéssel a képzés 3 napjára.
 

Ifjúság, mentális egészség és kultúra - pályázat [2022-06-20]

2022.06.28

A Voices of Culture pályázatot hirdet Ifjúság, mentális egészség és kultúra címmel egy 2022 októberében megrendezendő brüsszeli ötletelésen és párbeszéd-találkozón való részvételre. (Kreatív Európa Iroda)
 

 

MOL Tehetségtámogató, Művészet-tudomány 2021

2021.09.20

A Te gyermeked is arról álmodik, hogy zenészként vagy előadóművészként színpadra lép, vagy egy neves kutatócsoport tagjaként dolgozik?
Ezeknek a céloknak az elérése sok munkát és áldozatot kíván meg tőle és családjától.

A MOL Tehetségtámogató Program segít, hogy minden fiatal valóra válthassa álmát! Ha gyermeked tehetségét már jó eredményekkel bizonyította, a mi támogatásunkkal eljuthat újabb fontos versenyekre, edzőtáborokba vagy megújíthatja felszerelését.

A MOL Tehetségtámogató Program várja a 10–18 év közötti fiatal tehetségek pályázatait! Az online pályázatokat szeptember 30-ig lehet beadni.

A pályázatokat csak az online pályázatbenyújtási felületen keresztül tudjuk elfogadni: opa.molalapitvany.hu

A pályázati információk elérhetők a
molalapitvany.hu/cikk/muveszet-tudomany oldalon.

2021. szeptember 1.

Üdvözlettel:

Koncz Kinga

Koncz Kinga

megbízott ügyvezető, MOL Alapítvány

 

CivilSegéd Közhasznú Alapítványunk Civilügyintéző képzést hirdet Pécsen.

2021.09.06

A CivilSegéd Közhasznú Alapítvány egy hasznos és érdekes képzésre invitálja Önt, vagy szervezetének bármely önkéntesét, tagját, munkatársát.

A négynapos képzés célja, hogy a civil szervezetek ügyintézőinek alapvető gyakorlati tudást, adományszervezési-, ügyviteli-, pénzügyi, számviteli és jogi rejtelmekbe való alapfokú jártasságot adjunk át. Nem egy elméleti képzésre invitáljuk civil társainkat! Valljuk, hogy az ügyviteli munka megfelelő szintű elvégzéséhez csak gyakorlatban lehet igazán képességet szerezni. Ehhez modellezzük a gyakorlatot, és az elméleti tudást készségszintű ismeretté formáljuk.

A „tanítás” nem is igazán jó szó képzésünkre: a 2x2 nap (kétszer péntek-szombat) alatt folyamatosan a közös gondolkozást, tapasztalatcserét ösztönözzük. Fontos számunkra, hogy hallgatóink aktív résztvevői legyenek képzésünknek. Gyakorlati feladatsorok segítségével próbáljuk kézzelfoghatóvá, érthetővé tenni a jogszabályok, nyomtatványok útvesztőit.” A képzésen eltöltött idő nagymértékben és hamar megtérül, a végzett hallgatók gyorsan és hatékonyan fordíthatják szervezetük törvényes működésének szolgálatába a megtanultakat.

Részvétel díjmentes, a képzés 2 x 2 napos időtartamban zajlik, péntek-szombat "ritmusban".

Helyszín PÉCS, mely képzés pontos időpontja: 2021.09.17-18. és 2021.09.24-25. (4 nap)

Képzés részletes kiírását itt töltheti le.

JELENTKEZÉSI LAPOT innen tudja letölteni.

Programot a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

Amennyiben kedvet kapott hozzá kérjük lépjen kapcsolatba csapatunkkal az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

 

CivilSegéd Közhasznú Alapítvány

7100 Szekszárd, Széchenyi u. 32.

Tel.: 30/523-3338

andras@civilseged.hugabor@civilseged.hu

 

Új munkatársakat keres a Civil Kollégium Alapítvány!

2021.09.02

A Civil Kollégium Alapítvány közösségeket segít abban, hogy épüljenek, erősödjenek, és érdekeikért hatékonyan tudjanak harcolni. Az általunk támogatott és képzett közösségszervezők olyan értékek mentén dolgoznak, mint az átlátható és demokratikus döntéshozatal, a részvételiség a helyi és országos kormányzásban, a társadalmi szolidaritás, együttműködés és aktív állampolgárság, hátrányos helyzetű és kisebbségi csoportok érdekeinek védelme. Ha ezekkel az értékekkel azonosulni tudsz és érdekel a lehetőség, jelentkezz a következő két pozíció valamelyikére:

Kommunikációs munkatárs
Projektkoordinátor

 

Civil Kollégium Alapítvány
H-6090 Kunszentmiklós,
Kunbábony 37/2.
+36 1/788-3632
 

Civil Szolgáltatás

2021.09.02

Szolgáltatások:

  • Közérdekű információk
  • Forráskeresés
  • Pályázatírás segítése
  • Önéletrajz
  • NAV adatszolgáltatás segítése
  • Álláskeresés
  • Civil szervezetek adatszolgáltatás segítése

e-mail: kozossegihaz@vipmail.hu

Web: www.kozossegihaz.eoldal.hu


FEHÉRFOLT EGYESÜLET

 

Újra lehet üléseket tartani

2021.06.04

  1. Újra lehet üléseket tartani személyes részvétellel. Június 1.-től új szabályok érvényesek!
 

Európai Civil Napok – online

2021.02.21

Már biztosan eldőlt, hogy március 1-5. között idén is online rendezi meg az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság az Európai Civil Napokat. Az esemény címén sem lepődhetünk meg nagyon: Fenntartható helyreállítás az európai állampolgárok jövőjéért. A többnapos esemény alatt összesen nyolc munkacsoportban folyik majd az eszmecsere arról, hogy a koronavírus utáni világ (lesz ilyen?) hogyan is néz ki és ebben mi az állampolgárok és a civil szervezetek szerepe.

A teljes cikk: https://europeanhouse.hu/europai-civil-napok-online/

 

Felhívások a Nemzeti Együttműködési Alap keretében

2020.11.20

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírásai. A 2020. évi 7,7 milliárd forint összegű keret után a 2021. évi keret közel 9,3 milliárd forint.

Az „Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2020.” című, NEAN-KP-1-2020 jelű pályázat célja a civil szervezetek működésének támogatása.

A kiírás keretében akkor biztosítható támogatás, ha a civil szervezetek által gyűjtött és a számviteli beszámolójában feltüntetett adomány után járó tíz százalékos normatív kiegészítés eléri a 10.000,- Ft-ot (a számviteli beszámolóban adományként feltüntetett összeg legalább 100.000,- Ft). Az adományok után járó normatív kiegészítésként nyújtott működési támogatás legfeljebb 750.000,- Ft értékig biztosítható. Ez 250.000 Ft-os növekedés a tavalyi 500.000 Ft maximális összegű támogatáshoz képest.

A pályázat beadási időszaka2020. október 12. 10:00 – 2020. november 11. 12:00

„Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2021.” című, NEAO-KP-1-2021 jelű és a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2021.” című, NEAG-KP-1-2021 jelű pályázatainak célja a civil szervezetek alapcél szerinti közösségteremtő, a közösség érdekében végzett tevékenységéhez kapcsolódó költségeinek biztosítása, a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése a működési költségeihez való hozzájárulás, illetve szakmai programjai megvalósításának támogatása révén.

A pályázatok beadási időszakai:

„Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2021.” című kiírások tekintetében: 2020. október 12. 10:00 – 2020. november 11. 12:00 között.

„Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2021.” című pályázati kiírás tekintetében: 2020. november 12. 8:00 – 2020. december 11. 12:00 között.

A pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. látja el.

A pályázatokat a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül (NIR) lehet benyújtani.

 

Elindult a Nagy Nyári Határtalanul vetélkedő

2020.08.19

Külhoni és anyaországi diákok egyaránt próbára tehetik tudásukat a Nemzetpolitikai Államtitkárság Határtalanul programjának virtuális nyári vetélkedőjén, mely keretében a magyar történelemmel, irodalommal, néprajzzal, földrajzzal kapcsolatos izgalmas kérdésekre válaszolhatnak.

A feladatokat összeköti az összetartozás üzenete.

Az elődöntő tesztjét 2020. augusztus 31-ig tölthetik ki a diákok bármikor, akár többször is.

A kérdéseket nagy tudásanyagot tartalmazó, sok témakört felölelő, részben képekkel illusztrált kérdéssorból választja véletlenszerűen a rendszer. Összesen 30 feladatot kell megoldani 25 perc alatt. A tesztet többször is ki lehet tölteni, a kérdések véletlenszerűen váltakoznak. A helyes válaszok száma és a teszt kitöltésére fordított idő alapján alakul ki az elődöntő sorrendje, melyből a legjobbak a döntőbe jutnak. A játékosok legjobb eredményeit régiónként értékelik. Egy csapatnéven vagy osztálynéven egy vagy több diák is játszhat, tehát tudnak az osztályok tagjai, barátok egymással kommunikálni, lehet csoportosan is kitölteni, de egymástól függetlenül is kitöltheti bárki a tudáspróbát.

A döntőt virtuálisan rendezik meg, ahol a régiók első helyezettjei játékos vetélkedőben mérik össze tudásukat, erre előzetesen lehet készülni.

A régiók legjobbjai 300-300 ezer forint összértékű nyereményeket vihetnek haza. Ezen kívül a száz legjobb kitöltő mind Határtalanul ajándékcsomagot kap.

A vetélkedő itt érhető el:

https://hatartalanul.net/nagy-nyari-hatartalanul-vetelkedo-2020/

 

1 | 2 | 3 | 4

Következő »